2018-12-12 09:48:21• hírek • Bede Emőke

Íme a karácsonyi koncertek teljes programja

Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala

Sebes léptekkel közeledik a várva várt ünnep, a karácsony. A város központja már közel két hete ünnepi fényárban úszik, az épületek a vetítéseknek köszönhetően színes köntöst öltöttek, és a vásárban is megannyi kézműves portékái között lehet nézelődni.

A kézműves termékvásár mellett egy, az alkalomhoz illően feldíszített színpadot is kihelyeztek a Coposu-sétányon található rendezvénytérre, amelyen december 23-ig különféle előadásokat és koncerteket tartanak majd. Fellépnek gyerekkórusok és helyi előadók, lesznek élő zenés koncertek, népzenés előadások, valamint több pop-rock és folk előadó is megörvendezteti majd dalaival a helyi közönséget. Mutatjuk a pontos programot, hogy könnyebb legyen választani a koncertek közül.
 

Szerdán, december 12-én, 17.00 órától a Művészeti Iskola diákjainak az előadása, az XXL együttes előadása
 

Csütörtökön, december 13-án, 16.00 órától a Doamna Stanca Főgimnázium diákjainak az előadása; a 6-os, 2-es és 15-s napközik gyerekelőadásai; a Nagyszokondi Általános Iskola diákjainak előadása; a 14 Mai Óvoda gyerekelőadása; ”Lulu kivirágoztatja a telet” gyerekeknek szóló előadás az Anima Karavánnal; az Inedit együttes ’70-es élő koncertje.
 

Pénteken, december 14-én, 16 órától gyerekelőadások: Felsőberekszói Általános Iskola előadása, 7-es és 1-es Napközi, a Tasnádszántói Általános Iskola, Kökényesdi Általános Iskola; népzenei koncert Roxana Gheorghiu, Loredana Morar, Florin Micaș, Sorin Bălaj és Radu Lup előadásában; Black River Blues Band koncert.
 

Szombaton, december 15-én, 17.00 órától kóruselőadás a Baptista Templom kórusának és zenekarának az előadásában; popzene Vajda Istvánnal; a Royal Team együttes koncertje.

 

Vasárnap, december 16-án, 17.00 órától a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ által szervezett népzenei előadás: az Egri Csodaszarvas együttes; Maria Petca-Poptean; a Kisszokondi Táncoslábúak és Madar-Iederan Malvina; a Cununita népzenei együttes Leontina Dorcával és Carmen Sasszal; Nicolae Muresan és Nicolae Muresan Jr.; Leontin Ciucur és Cornel Borza.

 

Hétfőn, december 17-én, 17 órától a Bertici Fivérek valamint a Follow the Flow magyarországi együttes koncertje.



Kedden, december 18-án, 17.00 órától a következő kórusok előadása lesz hallható: Adagio, Canticum, a Johann Ettinger Német Líceum fütyülős együttese, a Nicolae Steinhardt Ortodox Teológiai Líceum Axios kórusa; Vox Samus Art együttes.
 

Szerdán, december 19-én, 17.00 órától népzene lesz hallgató Carmen Bratosin és a Gala népzenei együttes előadásában; Molnár Luiza; Székely-Czompa Gabriela és Cserey Csaba; Lino Golden együttes koncertje.
 

Csütörtökön, december 20-án, 17 órától népzene a Coposu-sétányon Cezar Petrovici-al; a Rollscream együttes és LL Junior közös koncertje.



Pénteken, december 21-én, 17.00 órától az Aranykapu Kulturális Egyesület citera együttese; George Negrea és Diu Osan koncertje; az Inedit Együttes és a Fathers&Son koncertje a Coposu sétányon.
 

Szombaton, december 22-én, 17.00 órától a Noaptea Tarziu és Connect-R koncertje.
 

Vasárnap, december 23-án, 17.00 órától a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ szervezésében zenés előadás: a ’Doruri Satmarene’ népi együttes magyar táncokat ad elő; Maria Tripon; a ’Doruri Satmarene’ népi együttes erdővidéki táncokat ad elő; Marian Buzila; Petrica Muresan és Sava Negrean-Brudascu.

 

Hétfőn, december 31-én, 24.00 órától látványos tűzijáték az újközpontban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: